Categorii
Noutăți și Evenimente

De ziua școlii!

De ziua școlii!

6.11.2021

Cuvântul ”elev” provine din verbul francez ”élever” care înseamnă ”a înălța”. Așadar, un elev este cel care aspiră să se înalțe spiritual, cultural și profesional prin tot ceea ce învață pe parcursul vieții, începând încă de la vârsta copilăriei. Scopul școlii este acela de a ajuta elevii să atingă culmile cunoașterii, iar tot ceea ce acumulează în anii petrecuți în școală să le fie de folos pe tot parcursul vieții!

Azi, 6 Noiembrie, este ziua unuia dintre cei mai cunoscuți români: Aurel Vlaicu (6/19 noiembrie 1882 – 13 septembrie 1913). Poate nu degeaba numele Școlii Gimnaziale nr. 40 din Constanța a fost legat de numele marelui pionier în ale aviației: și școala noastră, asemenea lui Aurel Vlaicu, vrea să dea aripi visurilor elevilor ei, să îi ajute să se înalțe spiritual prin cunoaștere, să le ofere bazele unui zbor lin spre ceea ce vor să devină în viitor: medici, profesori, ingineri sau tineri întreprinzători, diferiți ca idealuri dar uniți de dorința de a reuși în viață.

Deși traversăm o perioadă cu multe provocări, noi, colectivul de cadre didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 40 ”Aurel Vlaicu” Constanța vrem să îi asigurăm pe elevii noștri că suntem aici pentru ei! Că îi vom sprijini în atingerea visurilor lor și că vom face tot ceea ce ține de noi ca să se simtă în siguranță în cadrul școlii!

La Mulți Ani Școlii Gimnaziale nr. 40 ”Aurel Vlaicu” Constanța! La Mulți ani Dascălilor și tuturor celor care fac parte din colectivul ei! „Omul sfințește locul!” Să dea Dumnezeu să fie tot mai bine! Prin eforturile noastre, să avem generații de elevi care să spună cu mândrie: „Și eu am fost elev al ale Școlii Gimnaziale nr. 40 ”Aurel Vlaicu” Constanța!”

Vă așteptăm să deveniți elevii nostri!

Colectivul Școlii Gimnaziale nr. 40 ”Aurel Vlaicu” Constanța

Directori: prof. Ana – Mihaela SITA și prof. Monica PODOREANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.