Categorii
Educație pentru Sănătate

Mărul

Proiectul RO19.04: „Intervenții la mai multe niveluri pentru prevenția bolilor netransmisibile (BNT) asociate stilului de viață în România”

,,Cresterea accesului la servicii de preventie medicala primara pentru copiii si adolescentii din Romania. Alimentatia sanatoasa si activitatea fizica in randul copiilor si adolescentilor din Romania-Proiect finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania si cofinantat de Ministerul Sanatatii din Romania.’’

Rețetă pentru părinți

Mar copt umplut cu banana si nuci

Merele se spala, cu un cutit se scoate cotorul si se aranjeaza intr-o tava acoperita cu foaie de copt.

Bananele se taie rondele; se pun 2/3 rondele in fiecare mar.

Se pune nuca taiata cat mai mic si se presara scortisoara macinata.

Se pun la cuptor incins pentru o jumatate de ora.

Cand sunt gata coapte, se poate presara nuca de cocos macinata

Pofta buna!

Mărul este considerat un medicament natural de excepţie.

Un consum constant de mere, prin cure de scurtă sau lungă durată, diminuează drastic riscurile multor maladii, cu diferite grade de gravitate, inclusiv riscurile de cancere.

Mâncând un măr dimineaţa se purifică respiraţia, se fortifică gingiile şi se curăţă dinţii prin îndepărtarea tartrului dentar.

Un măr consumat după mesele principale are efecte digestive şi laxative şi absoarbe toxinele şi microorganismele de la nivelul intestinelor.

Un măr mâncat seara are efect relaxant asupra sistemului nervos, fiind un bun somnifer.

Două mere pe zi ajută la întărirea muşchilor cardiaci, evită infarctul miocardic şi elimină excesul de apă din ţesuturi prin diureză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *