Categorii
Proiecte și activități

Proiectul Internațional Ecoșcoala

Începând cu anul școlar 2022-2023, Școala Gimnaziala Nr.40 Aurel Vlaicu, Constanța este înscrisă în Proiectul Internațional Ecoșcoala

Ce este EcoȘcoala?

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea şcolilor care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Dintre acestea, în anul 2018, 68 de ţări au implementat Programul mondial ECO-SCHOOLS. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu). Programul Eco-Şcoala a debutat pe mapamond ca program-pilot, în anul 1994, pornind de la necesitatea implicării tinerilor în  găsirea de soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă la nivel local. Ȋn anul 2018 au participat 59 000 de şcoli din lume, din care 17 916 deţin Certificat de Eco-Şcoală şi Steagul Verde. Un număr de 19 800 465 de copiii şi tineri, peste 1 400 000 de cadre didactice dezvoltă acest program în lumea întreagă.

Natura și Biodiversitatea Colțul Verde

Elevii clasei a VII-a C au desfășurat, in cadrul programului Eco-Scoala, o activitate de contientizare a importantei plantelor in viata oamenilor. Prin urmare, primul pas pe care l-am făcut a fost ”colțul verde”, realizat cu ajutorul elevilor. Am încercat să creăm un cadru cât mai prielnic învățării și cât mai natural. Vom încerca să-l îmbunătățim pe parcusul anului școlar, deoarece suntem abia la început.

Prof. coordonator: Oana Valeria Bolovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *