Categorii
Educație pentru Sănătate

Stima de sine

Organizarea si desfasurarea Campaniilor IEC destinate celebrarii zilelor din Calendarul National

CAMPANIA IEC

LUNA SANATATII

APRILIE 2020

Dezvoltă stima de sine

Copilul trebuie sa fie ajutat sa-si dezvolte respectul de sine, astfel, va beneficia de impulsionarea semnificativa a sanatatii sale mintale.

Iată câteva modalitati prin care copilul poate fi ajutat sa-si dezvolte stima de sine:

 Sa i se ofere laude autentice, realiste!

 De exemplu: „Tu esti cel mai destept copil din toată scoala”, nu va ajuta copilul sa-si dezvolte stima de sine într-un mod sănătos. Se evită lauda pentru lucruri pe care nu le poate controla, precum aspectul în care arată sau cât de inteligent este. În schimb, trebuie laudat efortul !

 Sa i se ofere oportunități pentru independență!

 Copiii se simt mai bine atunci când sunt capabili să facă lucrurile singuri. Asadar, dacă copilul este invatat cum să se îmbrace singur sau i se arate că cei din jur au încredere în el sa-si facă propriul sandvis, se va simți mai competent.

 Dialogul interior!

 Când copilul spune ceva de genul „Nu voi fi niciodată bun la matematică” ,deci spune lucruri negative despre el insusi, trebuiesc puse întrebări de genul: „Ce ai putea face pentru a fi mai bun?” ! Copilul trebuie sa fie educat să tragă concluzii mai sănătoase!

 Încurajarea copilul să dezvolte noi abilități!

 Copilul trebuie să-și exploreze talentele și interesele.Sa fie implicat în activități și încurajat să muncească din greu pentru a fi mai bun.

 Parintii trebuie sa fie bune modele

 Un copil care isi vede părintele că se indoieste de propria valoare este mai probabil să imite acel comportament! Parintele trebuie sa aiba respectul de sine puternic, astfel încât să poata fi un model pozitiv pentru copil!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *